Expo Stories i samarbete med Anna Modig presenterar stolt vår senaste lansering: Wellness Uppsala! Mässan går av stapeln den 21-22 maj på Fyrishov i Uppsala. På Wellnessmässan får du träffa några av landets främsta inspiratörer, föreläsare, utställare och kreatörer inom områdena hälsa och wellness. Under två dagar ger vi dig möjligheten att skaffa verktygen för att bli den bästa versionen av dig själv. Köp din biljett redan idag!

Kom ombytt i träningskläder och prova på massa spännande aktiviteter!


thomas fogdö

Thomas Fogdö

Inställning betyder mer än fysiska förutsättningar

Föreläsningen handlar om att ta en aktiv del i att öka ditt självförtroende och motivation i dina dagliga utmaningar!

Thomas Fogdö var på toppen av sin karriär när han under ett träningspass 1995 bröt ryggen och blev förlamad från midjan och ned, vilket ledde till att han blev rullstolsburen.

Idag är Thomas Fogdö egen företagare. Han har tillsammans med Johan Plate skrivit böckerna ”Möta motstånd” och ”Vad händer när det händer”.

Thomas Fogdö föreläser om mental träning, hur man håller målfokuseringen, och om konsten att möta motstånd. Han talar om vikten av att ha rätt inställning och attityd, som är viktigare än de faktiska fysiska förutsättningarna.

kristina andersson

Kristina Andersson

Ät smart! – Utnyttja kraften i maten för att bli piggare, friskare och mer hälsosam.

Genom vårt val av mat har vi chans att påverka vår hälsa och funktionen på kroppen på det mest fascinerande sätt.

Men det är dags att skrota svartvitt tänket, där vi klassa in maten i nyttigt/onyttigt, bra/dåligt, och börja äta smart!

Genom att förstå och laborera med de fantastiska krafter som finns i maten kan vi påverka vårt mående både just nu och på sikt.

Under föreläsningen får du lära dig hur du äter smart utifrån dina förutsättningar och mål! Vi reder tillexempel ut vem som egentligen har mest nytta av proteinets muskeluppbyggande signal och hur kan man tänka för att bli mätt och tillfredsställd på färre kalorier eller tvärtom, orka äta mer.

Kristina Andersson är näringsfysiolog och flitigt anlitad föreläsare som regelbundet syns som kostexpert i tidningar och tv.

Hon har gjort så väl kosten åt Biggest Loser som barnprogram för UR och brinner för att sprida sin kunskap och fascination över vår fantastiska kropp och kostens funktion.

Kost är så mycket mer än kalorier. Att bry sig om vad man äter handlar inte om att vara smal eller tjock utan om att ge kroppen de byggstenar den behöver för att fungera optimalt.

Kristina har skrivit ett femtontal böcker inom området bl.a ”Eat clean”, ”Ät hjärnsmart” och nu senast ”Ät smart”.


Lasse Book

Training by BOOK

Head coach med ett cv längre än vad som ryms här. Han var en av de första som körde spinning i Sverige och han var med och startade upp såväl Idrottsskadecentrum som Kraftkällan. Lasses mål är att träningen ska vara tuff och hård, men den som känner honom vet att det alltid sker med ett mycket stort mått vänlighet.

Hur kan träning se ut egentligen, vad krävs för att utmana sin kropp? Lasse ger dig snabba lösningar som kan utövas i hemmet och på gymmet.

Han avslutar inspirationsföreläsningen med BRAK.

Vill du utmana din kropp och testa en del ur BRAK? Välkommen in och inspireras

BRAK står för Buk, Rygg, Armar och Knän och är en förkortning som används inom Sveriges försvarsmakt för att beteckna den fysiska träning man ofta börjar dagen med.


Anne-Sophie Mazzoni

Vad säger forskningen om sambandet mellan fysisk aktivitet och hälsa?

I vilken utsträckning kan fysisk aktivitet förebygga ohälsa?
Och vilka forskningsbaserade metoder finns om man vill förändra sina vanor kring fysisk aktivitet?

Anne-Sophie Mazzoni är forskare vid Uppsala Universitet och legitimerad fysioterapeut.

Hon bedriver forskning med fokus på fysisk aktivitet och hälsa, och är involverad i ett flertal forskningsprojekt inom cancerrehabilitering.

Hon undervisar också på universitetet och föreläser om fysisk aktivitet vid cancer för patientföreningar och vårdpersonal.

Sandra Norrbin

Hon är PT:n som hatade att träna

2013 visade vågen på 112 kilo, 40 kilos övervikt, och allt i vardagen var en ansträngning för Sandra Norrbin. Hon åt sig genom stressiga dagar och undvek all form av träning när hon bestämde sig för att det fick vara nog.

Ett år senare hade bra mat och träning blivit en självklarhet och hon vann tidningen ToppHälsas pris för Årets ToppPrestation 2014 för sin livsstilsförändring och förmåga att inspirera andra. Framtiden såg ljus ut och hon var på väg att bli personlig tränare när den stora livskrisen slog till.

En skilsmässa, ett par utmattningar och utmätningar senare hade hon förlorat allt och stod på randen till att bli hemlös. Var det dags att ge upp drömmen?

Föreläsningen om vägen från 112 kilo är full av humor och allvar, toppar och dalar, träningsvärk och personbästa men framför allt handlar den om hur du kan skapa förändring när allt verkar omöjligt och att det aldrig är för sent att våga följa sina drömmar.

Idag är Sandra personlig tränare, kostrådgivare, sömn- och stresshanteringscoach och hjälper varje dag andra att må lite bättre än igår.Anna Modig & Gunnar ”Gunta” Jansson

”Det är för sent för att bli smidig…” ”den här ryggen får jag ju leva med…” Klurigt det där med valda sanningar.

Vad händer när man tar en kompetent tränare och en kompetent terapeut, slår ihop deras kompetenser och bygger ett system för att få kroppar att fungera optimalt? Blir det perfekt fungerande kroppar då?

Anna Modig, medicinsk tränare, och Gunnar ”Gunta” Jansson, Atletisk Kinesiolog, har kanske inte svaret på ifall en kropp kan bli optimal men de har tillsammans byggt ett system där du snabbt och effektivt ser vart viktiga pusselbitar i rörelsemönstret blockerar funktionen till en mer optimal, stark och smärtfri kropp i vardag/träning/karriär.

Varför blir det ofta så att man går mellan olika tränare och terapeuter där man gång på gång berättar samma historia om sig själv i jakten på att bli av med ett problem, skada eller för att försöka få sin kropp att fungera bättre. Det är något som Anna och Gunta både tycker är frustrerande och ineffektivt. Därför startade de sitt samarbete och ett projekt som fått namnet ”Project Awesome”.

Under den här föreläsningen får du chansen att prova på, eventuellt se vart du behöver utveckla din funktion och framför allt får du träffa tränare Anna och terapeut Gunta som byggt ett nytt effektivare arbetssätt för att nå nya nivåer i kundens träning, snabbt och effektivt.Linus Johansson

Linus Johansson

Bindväven – Är det hemligheten till mjukare och bättre rörelse?

Visste du att bindväven finns i hela din kropp? Från topp till tå och från hud till ben.

Bindväven kopplar ihop alla dina celler med varandra och den har en mycket betydande betydelse för alla din rörelse.

Vill du förstå mer om din egen kropp och hur enkelt det är att börja röra sig smartare och mer effektivt? Vill du lära dig bindvävens tre unika egenskaper och hur de kan hjälpa dig att förstå var din potential i din kropp finns?

Då är du varmt välkommen att ta del av en spännande och underhållande föreläsning med Linus Johansson, leg fysioterapeut.

Du har möjlighet att köpa ett signerat exemplar av Linus bok Bindväv efter föreläsningen.

Aktivitetsytan – 15 min:

Rörlighet är en del av grunden till en hälsosam och väl fungerande kropp.

Välkommen att utforska lätta och roliga rörelser tillsammans med Linus. Ett pass att ta med sig hem och fortsätta utvecklas med.


Exxentric

Från träning i rymden till jorden

Svänghjulsträning är en träningsmetod där du jobbar med motstånd genererat från svänghjul istället för vikter som vid traditionell styrketräning. Svänghjulsprincipen sträcker sig långt tillbaka i tiden men applicerades som träningsform för första gången 1991 av NASA för att motverka muskelatrofi för astronauter på rymdresor.

Baserat på forskningen har Exxentric under 10 år utvecklat maskiner för att möjliggöra svänghjulsträning var du vill och när du vill.

Träningsformen kan vara både tuff och lätt eftersom motståndet styrs av hur mycket du tar i. Detta gör att svänghjulsträning passar alla åldrar vare sig man vill bli starkare, få bättre uthållighet, rehabilitera en skada eller förbättra sig inom en idrottsgren. Kom och lär dig mer om denna innovativa, roliga och effektiva styrketräningsmetod. Efter föreläsningen kommer du också att få testa på svänghjulsträning i praktiken.

Kom ombytt och prova på!

Kan du lyfta dig själv?

Johan Rickling

Mitt namn är Johan Rickling och jag tror på människans fulla potential. 

Jag har en träningsstudio i Uppsala där jag visar och vägleder människor att bli den bästa versionen av sig själva. 

Att få se kroppar frysa fast, sluta fungera och bli fyllda av smärta har gjort mig hungrig till att med all kraft motverka det.

Därför är jag extremt engagerad i att ta en stel kropp som inte fungerar och vägleda dig till en atletiskt nivå som du inte ens hade trott var möjligt i tonåren. 

Så kom och testa mina övningar på mässan så ska jag visa att du är kapabel till mer än du tror. 


Vad kan du göra på ett ben?

Elsa Hammarström

Elsa heter jag. Rörelsefrihet är en av grundpelarna i min tränarfilosofi. 
Rörelsefrihet är att vara kapabel till att ta nästa steg, oavsett vilken fot du står på och åt vilket håll du vill gå. 

Hur väl du hanterar din kropp på ett ben har en stor betydelse för hur långt du kan ta din träning.
På en fot kan du hitta potential som du inte visste fanns. 

Välkommen att utmana din kropp på nya nivåer tillsammans med mig! 

Nordic Wellness

Vi på Nordic Wellness erbjuder träning i många olika former.

Hos oss hittar du allt från Dans, Styrka, Flexibilitet, Cardio, Gym , Online träning och mycket mer. Våra gym är utrustade med de senaste redskapen/maskinerna och flera av våra gym har Crosscageburar med funktionell yta.
Vi har ett stort antal personliga tränare som finns här för att hjälpa dig med dina mål.
Dessutom erbjuder vi mycket populära senior- barn – och ungdomskurser. Vi har träning för hela familjen. I Uppsala har vi fem klubbar och i höst öppnar ett till gym med padelhall i Fyrislund.

Kom till vår moner så bjuder vi på en veckas fri träning. I vår prova på yta så har vi en superrolig roddtävling med generösa priser

Mini Boot Camp

My Huhta

Med kroppen och enkla redskap har vi ett roligt pass som ger rörlighet, styrka och uthållighet. Passet har fokus på att ”Hitta din kraft”Kroppen är fantastisk och kan med hjälp av god kunskap och vägledning ständigt utvecklas och formas till det du önskar. Med ett holistiskt synsätt sätter My ihop sina pass för att hjälpa just dig att få en stark och smidig kropp samt ökat välmående.

Testa din optimala förmåga för rörelse

Kroppen rör sig i rotationsmönster hela tiden.

Ibland sitter vi fast i detta flöde och har svårt att utföra träningen fullt ut.

Kom och testa vart du sitter fast eller om du har optimal funktion.

Med Anna Modig och Gunnar ”Gunta” Jansson

Starka Fötter – för bättre balans och starkare kropp

Foten har en stor betydelse för hur kroppen rör sig eller egentligen hur kroppen kan röra på sig.

Kan foten röra sig som den ska så blir kroppen fantastiskt stark, vi kan med små övningar ta bort smärta och göra kroppen piggare.

Men vi rör oss olika och har olika förutsättningar för att skapa detta, så hur ska man då veta vilken övning som passar.

Visste du tillexempel att om stortån inte används vid gång eller löpning så aktiveras inte höft och rumpa på rätt sätt. Detta kan resultera i trött ländrygg och smärta.

Kom och testa din fot i olika övningar på prova på ytan

Linus Johansson

Linus Johansson

Rörlighet är en del av grunden till en hälsosam och väl fungerande kropp.

Välkommen att utforska lätta och roliga rörelser tillsammans med Linus. Ett pass att ta med sig hem och fortsätta utvecklas med.


Lär känna ditt andetag

Andningsträning med Rebecca på Uppsala Yogamassage

Nästan alla har utrymme till att förbättra sitt andetag och därmed sitt välmående.
Du får sitta på en stol och andas med hjälp av olika övningar.

Förbättrad andning kan till exempel hjälpa dig som är stressad att öka din kroppskännedom. Allt hänger ihop och andningen är som en brygga mellan kropp och knopp.

Det senaste inom styrketräning: svänghjul!

Exxentric

 På Exxentrics prova-på-tillfälle kommer du att få lära dig grunderna i svänghjulsträning samt köra ett kort träningspass tillsammans med Sara.
Du kommer att få en riktig ”ahaa-upplevelse” och känna den grymma effekten bara efter några minuters träning.

Vält ett däck för företaget

Här har du möjlighet att vinna en timmas hård och rolig träning mitt i city för dig och ditt företag med kättingar, däck och annat skrot!

Det du behöver göra för att delta är följande:

– Ange namn, företag och mejladress
– Vält däcket så många gånger du kan under 1 minut

– Ta en bild tillsammans med oss på däcket och publicera det på Instagram/facebook och tagga #skrotlådan #junkyardtraining #ptmodig #ptcrille #trainingbybook

Prova på Lymfmassage

Johanna Kylin

Lymfsystemet är vårt reningssystem och immunförsvar.
Med lymfmassage kan man bland annat minska svullnad, främja flödet i systemet, lossa på stopp och lindra smärta eller träningsvärk. 

Lymfmassage skiljer sig från vanlig massage och upplevas ofta mjukare, mer harmonisk och mycket avslappnande. Man arbetar endast i en riktning med långa lugna drag och en del mindre korsvisa lite ”lyftande” grepp

BRAK

Lasse Book

BRAK står för Buk, Rygg, Armar och Knän och är en förkortning som används inom Sveriges försvarsmakt för att beteckna den fysiska träning man ofta börjar dagen med.

Hållbart Fokus

Isabelle Uskali Wassler

Hållbart fokus arbetar med förbyggande stresshantering och återhämtning och lär ut redskap för hur du kan hantera stress, skapa tid för återhämtning, hitta din inre styrka och vad du mår bra av på riktigt.

Hos Isabelle på Hållbart fokus får du testa på stärkande övningar inom stresshantering och personligt ledarskap.


Alternativ Akademin

Marina Papazian

Ända sedan jag var barn, lekte i skolgården, dansade balett, spelade volleyboll och drömde om att jag var olympisk mästarinna i gymnastik har jag varit förälskad i rörelse! Det finns inget naturligare för kroppen än att röra på sig och tänk hur många tusen rörelser vi kan göra med alla delar av vår kropp!! Rörelse skapar liv och flöde.

Med mina träningspass vill jag erbjuda alla möjligheten att använda rörelse som både friskvård och terapi. Jag vill inspirera till rörelse på ett medvetet och kroppsvänligt sätt för att förbättra rörlighet, styrka och stabilitet i kroppen, mjuka upp leder, stärka balansen och andningen och även använda medvetna rörelser för att lindra smärta. Framförallt vill jag att alla ska upplevarörelseglädje!

Jag håller på med många olika rörelseformer, från qigong och tai chi till yoga, pilates, stretch, salsa och afrokubanska danser. Jag gillar att utforska kroppen med olika metoder; alla ger sin ”specialeffekt”.

Jag har arbetat på många olika gymanläggningar och studios samt i egen regi. I egenskap av terapeut som arbetar med olika kroppsbehandlingar ser jag många olika typer av problematik pga stress och stillsittande livsstil men även en viss ovilja att ”gå till gymmet” hos en del människor. Därför vill skapa en miljö där alla ska känna sig välkomna att det ska vara både roligt och nyttigt att träna utan att man blir hindrad av sina begränsningar. Även dem som tränar hårt och regelbundet är välkomna.

Lördagen den 21 maj kan du prova på olika pass med mig.

Stockholms Idrottsmassage

Mikael Zetterberg

På mässan kan du prova på behandlingar på massagebänken. Man behöver inte klä av sig då behandling sker utan olja.

Genom kroppsläsning ser Mikael vad som behöver behandlas. Metoden som han sedan använder är tryckavlastning och triggerpunktsbehandling.


Pernilla Selsborg

Jag utövar Svensk klassik massage, behandlar, vårdar-förebygger korta och spända muskler såsom stela nackar, ryggar, höfter, musarm, ben och krampande vader.

Vid behov jobbar jag även med töjningar och stretchning.


Uppsala Hälsostudio

Therese Schött

Mitt namn är Thereses Schött och driver Uppsala Hälsostudio jag kommer att vara på plats hela mässan så du får prova på LPG. 

LPG är en djup bondvävsmassage som kan hjälpa till att påskynda läkning efter muskelbristningar, hälsporre, axelproblem, ”paddelarm” samt mycket mer. 


Uppsala Yogaskola

Susanna Godeé

Uppsala Yogaskola finns på plats under hela söndagen och ger smakprov på vägar att komma till ro.

Varje timme ger vi ett kortare smakprov på vad yoga kan ge. En yoga som är jordnära och praktisk och som öppnar upp kropp och sinne. Där du kan få vara med allt som är, släppa på spänningar i kropp, tankar och känslor och få mer utrymme. Det finns en plats där du kan vara helt närvarande och gradvis hitta ro. Yogapositioner, andning, avslappning och meditation – alla vägar bär till ro.

I vår monter ger vi också personliga tips och ger fina erbjudanden på yoga, kläder och yogatillbehör.

Susanna Godeé leder, förvaltar och utvecklar Uppsala Yogaskola och har stor passion för att låta yoga få ge mer livsutrymme och livskvalitet, helt enkelt att livet ska få bli större än vardagssnurret. Glädje, energi och närvaro är hennes ledord.

Susanna är utbildad yogalärare inom Satyanandatraditionen och har gått utbildningar inom avslappning, meditaiton, mindtrainer, mindfulness och stärkande yoga. Yogans övningar och reflektion går hand i hand i hennes undervisning. Hon är nyfiken på hur människan fungerar, fördjupar sig ständigt i psykologi och coachning och har en varm orubblig tro på varje människas förmåga.

Program

Lördag

11:30 – Föreläsning: Kan en kropp fungera optimalt? – Anna Modig och Gunnar ”Gunta” Jansson

12:00 – Föreläsning: Training by Book – Lasse Book

13:00 – Föreläsning: Bindväven – är det hemligheten till mjukare och bättre rörelse? – Linus Johansson

14:15 – Föreläsning: Ät smart! – utnyttja kraften i maten för att bli piggare, friskare och mer hälsosam – Kristina Andersson Näringsfysiolog

14:30- Dance Fitness – dansinspirerat pass till världmusik

15:20 – Föreläsning: – Hon är PT:n som hatade att träna – Sandra Norrbin

16:20 – Föreläsning: Från träning i rymden till jorden – Exxentric Flywheel training

16:30 – Balance Flow – en flödanade övningsserie för att ha roligt med balansen

17.30-17.50. Mjuk stretch – Avsluta första mässdagen med en skön stretchstund
Söndag

11.10 – Truppgymnasterna visar upp ett program

11:30 – Föreläsning: Från träning i rymden till jorden – Exxentric Flywheel training

12.30 – Truppgymnasterna visar upp ett program

12:45 – Föreläsning: Inställningen betyder mer än fysiska förutsättningar – Thomas Fogdö

14:00 – Föreläsning: Vad säger forskningen om sambandet mellan fysisk aktivitet och hälsa? – Anne-Sopie Mazzoni – Forskare vid Uppsala Universitet och legitimerad Fysioterapeut.

15:00 – Föreläsning: Kan en kropp fungera optimalt? – Anna Modig och Gunnar ”Gunta” Jansson

Prova på aktiviter

Kom ombytt i träningskläder och testa!

Lördag

11.00-18.00 Prova på under hela dagen

Nordic Wellness

Mini Boot Camp – My Huhta

Kan du lyfta dig själv? – JR Träningsstudio

Vad kan du göra på ett ben? – Elsa Well365

Hur fungerar en kPulley GO – Exxentrics monter

LPG behandling – Uppsla Hälsostudio monter

Yoga Massage – Uppsala Yoga Massage, Rebecca Liljefors

Lymfmassör – Johanna Kylin

Pernilla Selsborg – Klassisk svensk massage

Stresshantering – Hållbar Fokus, Isabelle Uskali Wassler

Lyfta /välta ett däck, ta en selfie för Instagram och vinn en företagsträning med PT Modig och PT Crille

Uppsala Hälsostudio – Prova på LPG

Prova på aktiviteter med tider

11:30 – Flow Motion – flödande och uppmjukande rörelser med energi för hela dagen

12.00 – Testa din optimala förmåga för rörelse med Anna Modig och Gunnar ”Gunta” Jansson

12:30 – Stående Yoga – inga solhälsningar, kobror, eller skräddarsittande

12.40 – Prova rörelser från BRAK, (Buk, Rygg, Armar och Knän) med Lasse Book

13:30 – TaiJi Qi Gong – Qi Gong inspirerad av Tai Chi

14.00 – Välkommen att utforska lätta och roliga rörelser med Linus Johansson

14:30 – Dance Fitness – dansinspirerat pass till världmusik

15:30 – Pilates på matta – Core, styrka, precision och fokus. Bara ens egen kropp som redskap

17.20 – Testa på svänghjulsträning i praktiken med ExxentricsSöndag

11.00-16.00 Prova på under hela dagen

Nordic Wellness

Mini Boot Camp – My Huhta

Kan du lyfta dig själv? – JR Träningsstudio

Vad kan du göra på ett ben? – Elsa Well365

Hur fungerar en kPulley GO – Exxentrics monter

LPG behandling – Uppsla Hälsostudio monter

Yoga Massage – Uppsala Yoga Massage, Rebecca Liljefors

Prova på massage – Mikael Zetterberg

Pernilla Selsborg – Klassisk svensk massage

Lyfta /välta ett däck, ta en selfie för Instagram och vinn en företagsträning med PT Modig och PT Crille

Uppsala Yogaskola

Uppsala Hälsostudio – Prova på LPG

Prova på aktiviteter med tider

11.30 – Bullworker – isometrisk träning med Lasse Book
12.00 – Bullworker – isometrisk träning med Lasse Book

12:30 Testa på svänghjulsträning i praktiken med Exxentrics

14.00 – Starka Fötter – få verktyg att träna dina fötter med Anna Modig

15.30 – Testa din optimala förmåga för rörelse med Anna Modig och Gunnar ”Gunta” JanssonÖppettider

 • 21 maj 2022 klockan 11:00-18:00
 • 22 maj 2022 klockan 11:00-16:00


Plats

Mässan sker på Fyrishov i Uppsala.


Pris

 • Endagsbiljett: 75 kr + serviceavgift
 • Tvådagarsbiljett: 125 kr + serviceavgift


Mässan har ingen åldersgräns.

Mässan är kontantfri

Välkommen som utställare!

Expo Stories tillsammans med Anna Modig är glada över att få välkomna er att vara med på Welnessmässan i Uppsala!

Under mässans två dagar samlas olika aktörer inom träning, producenter och inspiratörer, för att möta en publik som vill inspireras och utmanas att nå sin bästa träning och sitt bästa mående.


Utställarna erbjuds att dels möta besökarna i en avslappnad miljö på vårt monterområde för lugna samtal och uppvisning av mindre produkter.


Men även kunna visa upp produkter och prova på aktiviteter i vårt demonstrationsområde. På demonstrationsområdet kan det bokas ut designerade ytor för just er produkt/sport eller en tid i vår pop-up träningssal för att ha prova-på pass.


Erbjudandet

 • Projektledare, logistik och stöd under mässan
 • Vår unika digitala plattform med app-integrerade kassasystem
 • Möjlighet att delta i tävlingar och event med dina produkter för ytterligare exponering
 • Dina branschkollegor – mässan är en plats för att utbyta erfarenheter och kunskap
 • Prova-på-aktiviteter där besökare får lära sig praktiskt
 • Marknadsföring i våra digitala kanaler
 • Program med föreläsningar och workshops
 • Rabatterade hotellboenden

Intresserad?

Öppettider

21 maj 2022 klockan 11:00-18:00

22 maj 2022 klockan 11:00-16:00

Plats

Mässan sker på Fyrishov i Uppsala.

Wellness Uppsala är en kontantfri mässa.